Belgische kilometerheffing gaat gewoon door!

logistiek

Geen uitstel voor Belgische kilometerheffing.

De kilometerheffing in België voor vrachtwagens boven de 3,5 ton treedt aankomende vrijdag 1 april gewoon in werking. Dringende verzoeken om uitstel van met name TLN zijn afgewezen door de raad van beheer van Viapass. Met het systeem willen de drie gewesten van België meer het gebruik dan het bezit van een vrachtwagen belasten en buitenlandse vrachtwagens laten meebetalen voor het gebruik van de snelwegen. De jaarlijkse opbrengst van de heffing wordt geraamd op 750 miljoen euro.

Kilometerregistratie met OBU;

Alle Belgische en buitenlandse vrachtwagens die bij onze zuiderburen rijden, moeten vanaf vrijdag 1 april aanstaande uitgerust zijn met een On Board Unit (OBU), een kastje dat op basis van gps-gegevens de gereden kilometers registreert.

350.000 gebruikers;

Volgens Johan Schoups, administrateur-generaal van Viapass, is voor de start gerekend op zo’n 350.000 gebruikers. Dat aantal zou na een jaar oplopen tot 600.000. In totaal worden er 800.000 OBU’s geproduceerd. Die zijn volgens Schoups al beschikbaar.

Boete bedraagt 1.000 euro;

De naleving van de heffing zal gecontroleerd worden via 40 vaste portalen op de grote verkeersassen in België, 22 mobiele camera’s en 40 controlevoertuigen van de Belgische gewesten. De boete bedraagt 1.000 euro per overtreding. Daarna krijgt de chauffeur drie uur de tijd om de boete te betalen. Doet hij dat niet, dan riskeert hij nadien opnieuw een boete van 1.000 euro.

Onnauwkeurige registratie;

Vanuit Nederland is er kritiek van TLN over met name de onnauwkeurige registraties door het systeem. Zo zouden gebruikers ook tol doorgerekend krijgen voor parallelwegen of parkeerplaatsen die in de buurt van tolwegen liggen. Dat levert dan foute facturen op. “Die problemen zijn er inderdaad”, zegt Viapass-topman Schoups vandaag tegen persbureau Belga. “Gebruikers kunnen dat soort foute aanrekeningen altijd signaleren. We zullen dat dan controleren en als het klopt, zal de gebruiker vergoed worden.”

Febetera: 6 op 10 gebruikers heeft problemen;

Uit een onderzoek van de Belgische transportorganisatie Febetra blijkt volgens Belga dat zes op de tien gebruikers van het systeem voor de kilometerheffing problemen ondervinden. “Het gaat dan vooral om de OBU’s die uitvallen en de slechte bereikbaarheid van het callcenter van Satellic (leverancier van de OBU’s, red.) “, legt Febetra-woordvoerster Isabelle De Maegt uit aan Belga.

TLN drong aan op uitste;

TLN, dat van meet af aan forse kritiek heeft op de Belgische kilometer en diverse malen tevergeefs aandrong op uitstel, heeft vorige week een speciaal ‘meldpunt Belgische kilometerheffing’ gelanceerd. De organisatie roept leden op om alle issues en problemen met betrekking tot de registratie en aanvraag van de OBU’s alsmede de technische werking ervan te melden.

Weinig probleem in andere landen;

Naast Nederland zijn er overigens weinig Europese landen waar er grote problemen zijn bij de invoering van het systeem, meldt de Belgische omroep VRT. De omroep deed navraag bij de internationale transportorganisatie IRU. Een woordvoerder van deze organisatie meldt dat er alleen klachten zijn binnengekomen vanuit Ierland. Ook bij de Duitse, Franse en Britse transportfederaties leverde invoering van de heffing volgens de VRT geen noemenswaardige problemen op.

Bron;(logistiek). Bron Foto’s;(Logistiek =- Yahoo – Flickr).

Reageren is gemakkelijker dan een vrachtwagen keren!