Blokkades en vertragingen van het wegvervoer aan de Franse grenzen.

 

(J.F.) Blokkades en vertragingen van het wegvervoer aan de Franse grenzen.

Het protest van 21 november 2017 van Franse vrachtwagenchauffeurs blokkeerde niet alleen de snelweg de Frejus, maar ook verschillende directe aderen in andere Europese landen.  En het is nog maar het begin van een week van mobilisatie.

De Intersubjective Union, die de vijf belangrijkste verkeersborden omvat – CFDT, CGT, Force Ouvrière, CFTC en CFE-CGC – is vandaag begonnen met een protest tegen de door de Europese Commissie voorgestelde wijzigingen in rij- en rusttijden voor chauffeurs met enkele filtratiespleten in verschillende slagaders van het land , dicht bij de grens.  Die garnizoenen zijn gestopt met zware voertuigen en laten auto’s passeren. Zoals Transport Europe al gesignaleerd heeft, begon men om zes uur in Modane, langs de weg naar Frejus, die bijna tweehonderd vrachtwagens in beide richtingen blokkeerde.

De Franse kronieken van vanmorgen melden andere leiders die de vracht van de vroege ochtend hebben afgeremd of gestopt .  In de richting van België stopte een filterbarrière ongeveer zevenhonderd zware voertuigen van 07.30 uur tot Menin, terwijl een vrachtwagensnackprocessie het verkeer op de A22 tussen Lille en Grand vertraagde naar de grens met Rekkem.

Aan de grens met Spanje lag een filterbarrière op de snelweg A31 bij de Biriatou-tol in Frans Baskenland.  Altijd op de A31, maar in het noorden, vertraagde een ander garnizoen met zes uur ’s ochtends de vrachtwagens naar Luxemburg, in het gebied van het werkgebied van Berchem. Een garnizoen is ook geregistreerd op de snelweg A8 naar de Turbie-betalingsbarrière, maar zonder zware voertuigen te blokkeren.

Bron;(Transportoeuropa) Bron Foto’s;(LOGOS_CGT-Google-Image-Mamfe-Commons-Wikimedia).

Reageren is gemakkelijker dan een vrachtwagen keren!