Bulgarije tegen wijzigingen in de EU-regels voor het wegvervoer.

(P.R.) Bulgarije tegen wijzigingen in de EU-regels voor het wegvervoer.

Op 11 mei 2018 vroeg het Bulgaarse parlement de regering om zich te verzetten tegen de maatregelen die de Europese Unie zou kunnen nemen om de sociale dumping van chauffeurs tegen te gaan.

De Oostenrijkse krant Trakuell schrijft dat Bulgaarse parlementsleden de regering unaniem hebben gevraagd om zich te verzetten tegen de invoering van meer beperkende regels voor het internationale detachement van bestuurders, omdat ze beweren dat ze de belangen van het Bulgaarse wegvervoer benadelen. Het artikel geeft aan dat de verzending van goederen 15% van het bruto binnenlands product van het land produceert.

De verklaring van het Parlement komt kort voor de informele bijeenkomst van de leiders van de Unie gepland voor 16-17 mei. De Bulgaarse premier, Boiko Borissow, is van plan om met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en met de president van de Franse republiek Emmanuel Macron te praten tijdens de top over de westelijke Balkan in Sofia. De bezorgdheid van Bulgarije komt na de eerste overeenkomsten tussen het Europees Parlement,

Bron;(TransportoEuropa) Bron Foto’s;(Truck_Trakiya_Motorway_Bulgaria-Google-Image-Hakuna.Matata-Commons-Wikimedia).

Reageren is gemakkelijker dan een vrachtwagen keren!