Chinese maffia is geïnfiltreerd door wegtransport en logistiek.

 

(M.B.) Chinese maffia is geïnfiltreerd door wegtransport en logistiek.

Op 18 januari 2018 voerde de politie in verschillende Italiaanse steden de operatie China Truck uit, wat leidde tot de arrestatie van drieëndertig personen voor criminele associatie.

Het onderzoek dat tot de arrestaties van vandaag leidde, begon in 2011 in Prato, een stad waar veel bedrijven door de Chinezen in de textielindustrie worden geleid en vervolgens door heel Italië worden verspreid, totdat ze Frankrijk en Spanje bereiken. In deze zes jaar hebben onderzoekers een maffia-organisatie ontdekt die is gevormd door de Chinezen en die een monopolie heeft opgelegd voor het vervoer van goederen over de weg en de logistiek bij het vervoer van goederen geproduceerd door bedrijven die worden gerund door Italiaanse staatsburgers. Deze activiteiten werden gevoed door opbrengsten van criminele activiteiten die kenmerkend zijn voor de Chinese onderwereld.

De lange tijden van dit onderzoek komen voort uit de gesloten en onheilspellende omgeving waarin de Chinese maffia zich beweegt, wat ook een muur van stilte heeft gecreëerd door middel van aanduidingen en bedreigingen en zelfs moorden. Het onderzoek begon in Prato omdat Toscane de thuisbasis is van de Chinese gemeenschap, de meest talrijke na Lombardije. Het nationale anti-maffia-directoraat benadrukt dat de meest voorkomende misdaden in deze omgeving de op maffia gebaseerde criminele organisatie, recycling, de fictieve kop van goederen en verschillende soorten illegale activiteiten zijn, maar ook de verkoop van drugs en handelsmerk-namaak.

Een van de gevestigde mechanismen is de belastingontduiking van inkomsten uit formeel verkregen activiteiten, waarbij het geld naar China wordt gestuurd voor een totale waarde van naar schatting vier miljard euro. Deze recyclage vindt plaats via overboekingsbureaus, die opereren door bedragen in het buitenland te versturen die lager zijn dan de drempel die is opgelegd door de anti-witwaswetgeving.

De nieuwigheid van dit onderzoek is de interventie in het wegtransport en de logistiek, die tot dusverre alleen in Italiaanse maffia was ontdekt. Dit is volgens de onderzoekers het geval door bedrijven die door het Chinees worden beheerd te verplichten om bedrijven die door de criminele organisatie zijn gecreëerd, te gebruiken door de opbrengsten van illegale activiteiten te recycleren. De organisatie was gevestigd in Prato en Rome en leidde een wegtransportbedrijf gevestigd in via Toscana van de Macrolotto di Prato, die vandaag bij het aanbreken van de dag werd doorzocht door de politie. Tijdens de operatie China Truck voerden de agenten drieëndertig arrestaties uit (ook in Frankrijk en Spanje) en de Dia van Florence plaatste negentig mensen in onderzoek.

Bron Vertaling;(Google Translate)  Bron;(TransportoEuropa)  Bron Foto’s;(Alfa_Romeo_159_-_Polizia_di_Stato_5892107417-0-Google-Image-sv1ambo-Commons-Wikimedia)

Reageren is gemakkelijker dan een vrachtwagen keren!