EU wil verbod op LZV Vrachtwagens!

 

(J.F.) EU wil verbod op LZV Vrachtwagens! 

EU voor internationaal verbod op mega-vrachtwagens.

De trilaterale ontmoeting tussen de Europese Commissie, de Raad van de Europese Unie en het Europees Parlement van 11 mei 2018 heeft de wil om het gebruik van complexe voertuigen van meer dan 25 meter in het internationale wegvervoer te verbieden bestraft.

De Europese spoorlobby vormt een sterk punt in de strijd tegen de zogenaamde megawagens, de langste voertuigen van 25 meter en zwaarder dan 60 ton, wat een tegenstelling vormt in naam van de ontwikkeling van gecombineerd weg-railvervoer. Volgens het tijdschrift Rail Technology Magazine werd het verbod om deze complexen te gebruiken in de transporten die de grenzen van de EU-landen overschrijden herhaald tijdens de vergadering van 11 mei 2018 tussen de Europese Commissie, de Raad van de Europese Unie en het Europees Parlement, waarmee een sanctie werd opgelegd aan een een soortgelijk besluit genomen door de Transport Commissie van het Europees Parlement.

Een deel van het wegvervoer is gunstig voor de verspreiding van dergelijke complexen (die zijn toegestaan ​​in het interne vervoer van sommige EU-landen) en beweert dat ze het aantal voertuigen op de weg verminderen; op dezelfde volumes getransporteerd, waardoor ook vervuiling en congestie worden verminderd. Aan de andere kant beweren de spoorwegmaatschappijen dat de megatractors de overdracht van goederen van de weg naar het spoor belemmeren, wat een van de doelstellingen van het communautaire vervoersbeleid is. Volgens een voorspelling van de spoorwegen zou de verspreiding van deze voertuigcomplexen drie procentpunten van het quotum voor het vrachtvervoer per spoor kunnen veroorzaken.

Bron;(TransportoEuropa) Bron Foto’s;(LZV-1-Google-Image-Chris.-Cfreative-Commons-Wegenwiki).

Reageren is gemakkelijker dan een vrachtwagen keren!