Gaat het kabinet de transportsector verplichten, om in de nacht te gaan rijden?

(M.B.) Moet de transportsector binnenkort altijd in de nacht gaan rijden ivm files?

De strijd tegen files wordt opgevoerd door het kabinet. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) kondigt nieuwe maatregelen aan. In totaal trekt de bewindsvrouw ruim zevenhonderd miljoen euro extra uit om het wegennet te verbeteren, maar zulle daar de files van oplossen? Of komt de politiek met het antwoordt, dan gaat de transportsector maar in de nacht rijden om niet in de files te staan?

Voor de korte termijn kondigt Van Nieuwenhuizen een pakket aan simpele maatregelen aan om files te bestrijden. Ze trekt daar honderd miljoen euro voor uit. Rijkswaterstaat gaat onder meer spitsstroken eerder openzetten en maatregelen nemen om sneller de weg vrij te maken na een ongeluk. Ook worden kleine aanpassingen aan het wegdek gedaan om de doorstroming te verbeteren, wat deze zijn is niet bekend gemaakt.

Volgens cijfers van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) stijgt het reistijdverlies tot 2022 met 28%. De totale schade voor het bedrijfsleven, veroorzaakt door files op snelwegen, steeg in 2016 met 100 miljoen euro tot aan 1,2 miljard euro. De duurste trajecten voor vrachtverkeer zijn de A4, tussen de knooppunten Burgerveen en Prins Clausplein (19,3 miljoen euro). Nummer twee op de lijst is de A15, tussen de knooppunten Ridderkerk en Gorinchem (13,2 miljoen euro). Gevolgd door de A12, tussen de knooppunten Gouwe en Oudenrijn (13 miljoen euro).

We zullen het af wachten of de files afnemen, wij denken van niet maar ze zullen nooit naar de werkvloer gaan luisteren. Wellicht 1 week even kentekens laten rijden, en de andere week de oneven kentekens laten rijden van de personen en bestelauto,s? Het zou in ieder geval minder files opleveren, misschien lezen ze dit artikel wel. Wordt vervolgd.

Bron ;(VeTrOn) Bron Foto’s;(night_road_highway_fouras-896694-Google-Image-pxhere).

Eén gedachte over “Gaat het kabinet de transportsector verplichten, om in de nacht te gaan rijden?”

  1. Als Rijkswaterstaat niet na auto met pech 2 banen afzet scheelt dat helft aan files of meer pech stroken maken langs vluchtstrook scheelt ook

Reageren is gemakkelijker dan een vrachtwagen keren!