“ Met TLN komt transport tot stilstand”

Onderstaand artikel van Transport in Aktie.

(P.R.) “ Met TLN komt transport tot stilstand”

Een TLN die momenteel met Pampers rondloopt vanwege angst dat haar leden zich geïntimideerd voelen. Het is erg lastig dan wel moeilijk als je nu de spiegel krijgt voorgehouden wat je zelf lange tijd hebt gedaan. Natuurlijk moet een organisatie goede leiding hebben maar die moet wel bestaan uit personen met kennis, inzicht, ervaring en eigen belang kan niet aan de orde zijn. TLN mogelijk 1 van de eerste regelmatige bezoeker bij minister Schultz & Co geeft zij daar wel de informatie die zich afspeelt in het veld?.

  1. Spreekt TLN wel namens haar leden…………………of spreekt TLN namens een zeer select groepje in haar club?.
  2. Beseft TLN wel wat er momenteel gaande is in haar sector……..blijkbaar dringt dit nog niet door. Vele ontslagen chauffeurs zitten thuis en zijn vervangen door andere EU chauffeurs. Komt dit nu in die mooie glazenbol niet op dat de kosten gaan toenemen (uitkering) met als gevolg de Belasting moet omhoog –via diverse stupide oplossingen-Belasting moet omlaag dat is er meer netto over……….
  3. Ondernemers worden met extra lasten opgezadeld waar U als organisatie driftig aan mee werkt. De grote jongens onder uw leden zitten iets ruimer in de maatpakken, want de banken zitten er voor Miljarden in en hebben ook geen keus.
  4. Ontken nu niet dat vele van de grote jongens onder uw leden vaak geheel tegen kostprijs vervoeren!

Frappant dat bedrijven als Vos-Oss, Jan de Rijk, v.d. Bosch* en Den Hartogh het zo goed doen………extra privilege van TLN ?.

*v.d. Bosch ligt overhoop met FNV dus mogelijk is er toch een smeulend vuurtje, waar zijn de reacties van TLN in deze casus?

Iets kan complex worden gemaakt om reden dat de agenda’s gevuld moeten blijven om de vele commissies te kunnen dan wel te blijven bezoeken. Bakken met geld wordt hier aan besteed en veel tijd gaat verloren.

Zet eens de juiste personen op de stoel en ga met het volgende eens aan de slag en laat zien dat u wel iets kan doen.

Ongelijkheid in het vervoer van een chauffeur;

Een chauffeur heeft kennis, inzicht en………………………….een dure opleiding althans de Nederlandse chauffeurs.

Deze mannen/vrouwen moet vaak vele uren maken en veelal zijn zij afhankelijk van overuren om een redelijk inkomen te verkrijgen. Het fenomeen Tijd voor Tijd is in het leven geroepen destijds.

De inkomens van Politici en ook uw organisatie is wel goed geregeld maar de chauffeur komt vaak in de problemen mede uw salaris c.q. voorzieningen wel te kunnen behouden.

Tja, en dan nu de angel;

De wet schrijft voor dat een chauffeur aan rij-rusttijden is gebonden.

Echter, dit werkt voor geen millimeter en gaat ook nooit werken, maar de chauffeur maakt nog wel 70/80uur in de week…………nee, kom niet mag niet precies, maar het is wel praktijk!.

Maar bij ziekte en/of WW krijgt de chauffeur maar maximaal 55uur uitgekeerd terwijl hij over meerder uren wel altijd premie heeft moeten afdragen!!!!!

Welke tegen argumenten zijn hier aangedragen in de vele onderhandelingen o.a met Ministerie van Sociale Zaken dat het een vorm van diefstal is.

TLN, ga beseffen dat Transport is geen politiek bedrijven Transport is “Just in TIME” kunt u dit niet volgen dan ga in de leer bij een vervoerder.

Vele problemen kunnen worden opgelost als er pragmatisch, rationeel wordt gehandeld en ja, de Politieke molens zijn ook aan grondige vervanging toe.

De slogan “ Zonder Transport staat alles stil” kan wel eens worden “ Met TLN komt Transport tot stilstand”

Bron;(Transport in Aktie) Bron Foto’s;(hands-309140_960_720-Google-Image-Clker-Free-Vector-Images-Pixabay).

2 gedachten over ““ Met TLN komt transport tot stilstand””

  1. Antwoord op punt 1. TLN spreekt alleen voor een selecte groep. Vragen,adviezen en voorstellen worden vaak niet eens beantwoord.

Reageren is gemakkelijker dan een vrachtwagen keren!