Transportacties van Franse – Belgische en Italiaanse Truckers, zijn Nederlandse Truckers Bang?

(P.R.) Nederlandse Truckers schitteren van afwezigheid!

 

Ongeveer vijftig Franse vrachtwagenchauffeurs blokkeren  in de Franse Savoyen de toegangsweg tot de Fréjus-Alpentunnel.

Personenwagens worden op de drukke route richting Italië doorgelaten, trucks niet. De chauffeurs protesteren tegen de uitsluiting van de transportsector van de zogenaamde detacheringrichtlijn van de EU. Ze vrezen dat sociale dumpingpraktijken de komende jaren gewoon doorgaan.

Grensovergang met Frankrijk in Rekkem op de E403 Roncq-Kortrijk;

De actie wil vrachtwagenchauffeurs sensibiliseren over de voorstellen van de Europese Commissie rond de detacheringregels van werknemers. Die garanderen niet de veiligheid van de burger, noch een eerlijke concurrentie of een efficiënte strijd tegen de sociale dumping of betere levens- en arbeidsomstandigheden voor vrachtwagenchauffeurs, klagen de vakbonden aan. De detacheringregels gelden immers niet voor de transportsector.

Nederlandse Truckers;

Helaas zijn de Nederlandse Truckers niet bij machte om acties zoals onze Europese collega’s uit Frankrijk – Italië en België ook uit te voeren, zijn zij bang of denken de Nederlandse Truckers het komt allemaal wel goed, welnu als er niets gebeurd in de Nederlandse Transportsector dan gaat het niet goed komen, helaas wil niemand dit van ons aannemen, laat staan dat de Nederlandse Transportsector actie gaat voeren, want is men bang voor de gevolgen? De Franse – Italiaanse en Belgische Truckers zijn daar niet bang voor, want deze worden gesteund door de Vakbonden en de Branche organisaties, wij roepen onze andere Branche organisaties en vakbonden op, om een afspraak met ons te maken om de Nederlandse Transportsector weer gezond te maken, wij denken helaas zelf, dat niemand contact met ons zal maken wat een eensgezindheid hier in Nederland!

Bron;(VeTrOn) Bron Foto’s;(highway_traffic_road_roadway_vehicles_auto_nature_environment-1104157-Google-Image-pxhere-Commons-Wikimedia).

Reageren is gemakkelijker dan een vrachtwagen keren!