Twee truckers gestoken in 48 uur.

 

(A.P.) Twee truckers gestoken in 48 uur.

Op 11 mei 2018 werd een chauffeur met een mes aangevallen door een collega na een ongeluk op de Milan-Media snelweg en op 13 mei verscheen een mes tijdens een gevecht tussen twee vrachtwagenchauffeurs in de haven van Ancona. Een andere bestuurder werd gearresteerd voor het bezit van een kanon-sleutelhanger.

Politie arrestatie agenten Een van de vele discussies na een klein auto-ongeluk stuurde een 38-jarige Roemeense chauffeur van Varedo (Como) naar de eerste hulp, nadat hij een steek in de borst had gekregen van een andere 56-jarige Calabrische chauffeur in Como. Volgens berichten van lokale kranten reed de Italiaanse chauffeur met een busje dat zonder ernstige gevolgen botste met de vrachtwagen met knikbesturing van de Roemeense bestuurder. De eerste kwam vanuit de cockpit met een mes naar beneden en raakte de tweede met een klap tegen de borst.

Het feit werd gezien door een patrouille van de Guardia di Finanza die op dezelfde weg reed en die de gewonde man op een misdrijf stopte, terwijl de gewonde vrachtwagenchauffeur naar de spoedafdeling van Cesano Maderno werd gebracht, waar artsen een milde wond hebben ontdekt, met een tien dagen durende prognose. Man gearresteerd – die eerder voor geweld en verzet tegen een ambtenaar had – werd overgebracht naar de provinciale commando van de Verkeerspolitie van Milaan, waar hij werd gearresteerd op beschuldiging van zwaar lichamelijk letsel door het gebruik van een wapen. Nadien werd hij voor direct berecht en was hij onderworpen aan de verplichting om te blijven tot de volgende zitting gepland voor 14 juni.

De tweede steek vond plaats op zondag 13 mei om 14.00 uur in de haven van Ancona. Tijdens de inscheping op een veerboot naar Griekenland brak een gewelddadig geschil uit tussen twee Griekse vrachtwagenchauffeurs en een van de twee haalde het mes tevoorschijn en verwondde de collega in één arm. De eerste redders riepen een ambulance om de gewonden naar de Ospedale di Torrette te vervoeren en in de verwarring verliet de gewonde man de truck op het plein. Hij werd vervolgens tegengehouden door de politie, die het feit opnieuw opbouwt.

Ook in het weekend nemen de kronieken een ander evenement op dat verbonden is met het illegale wapen in de cabine. In de middag van 10 mei arresteerde de Padua Road Police een 55-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur tijdens een controle op de snelweg A4. De agenten merkten op dat de man nogal nerveus was en probeerde een metalen sleutelring te verbergen. De agenten kregen het artikel afgeleverd en ontdekten dat het een klein handgemaakt pistool was dat op korte afstand twee kogels van 22 kaliber kon afvuren. De officieren arresteerden de man vervolgens voor gewelddadige wapens.

Bron;(TransportoEuropa) Bron Foto’s;(Alfa_Romeo_159_-_Polizia_di_Stato_(5892107417) – Google Image – sv1ambo – Commons Wikimedia).

Reageren is gemakkelijker dan een vrachtwagen keren!