Veiligheid snelwegparkings : al meer dan 10 jaar problemen!

 

(P.R.) Veiligheid snelwegparkings : al meer dan 10 jaar problemen!

Minister Jan Jambon organiseert morgen overleg over de problemen met transmigranten op de de snelwegparkings.Hij volgt de situatie – naar eigen zeggen – minuut per minuut op. Nochtans waarschuwt BTB-ABVV al tien jaar voor het gebrek aan veiligheid op de snelwegparkings. Reeds in 2007 (!) publiceerde BTB-ABVV een eerste zwartboek over de lamentabele situatie op de snelwegparkings.

Al jaren onveilige parkings!;

Sedert 2007 publiceerde BTB reeds 7 dergelijke zwartboeken, het laatste in 2015, en binnenkort rolt er een nieuw zwartboek van de pers om een nieuw bilan te maken. Die zwartboeken kregen trouwens ruime persbelangstelling, en kunnen niet aan de aandacht van de politieke verantwoordelijken ontsnapt zijn. De parkings zijn niet zomaar, dag op dag, onveilig geworden. BTB-ABVV vraagt al meer dan 10 jaar naar meer beveiliging ! Frank Moreels, voorzitter Belgische Transportbond BTB-ABVV : “In ons eerste parkingboek, in 2007 kwamen we al tot deze conclusie : onvoldoende, oncomfortabel én onveilig. In de jaren daarop werd dit alleen maar bevestigd”.

Veiligheid voorop, voor politiediensten én ook voor vrachtwagenchauffeurs;

Uit de enquêtecijfers die we in 2015 publiceerden blijkt 54,5 % van de truckers zich onveilig te voelen op de snelwegparkings. Frank Moreels :” Maar blijkbaar moet het duren tot de politie zelf aangevallen wordt vooraleer de situatie ernstig genomen wordt. Dat truckers dag in dag uit op onveilige parkings moeten kamperen was niet voldoende om tot actie over te gaan!”

Nu meer dan ooit : nood aan meer en veiliger parkings!;

Het huidige beleid is een pleister op houten been. Frank Moreels : “Met halve maatregelen zoals de permanente sluiting van de parking in Westkerke en de nachtsluiting van de parking van Drongen is het probleem niet opgelost. Er is nood aan meer bewaakte vrachtwagenparkings, zoals in Wetteren. Ook de veiligheidscamera’s kunnen beter ingezet worden. En vooral zijn er ook méér patrouilles nodig, want als er nu ’s nachts één ongeval is op de snelweg, zijn er geen patrouilles meer om in te staan op voor de veiligheid op de parkings, zoals bleek in augustus vorig jaar op de E17 op de parking in Gentbrugge toen er daar vrachtwagenchauffeurs werden aangevallen.”

Jambon, vergeet de vakbonden niet!;

Er komt nu dus eindelijk overleg over de snelwegparkings, op initiatief van N-VA-minister Jambon. De problematiek is echter al jaren gekend, naast BTB-ABVV hingen onder andere de lokale politiezones én de provinciegouverneurs al herhaaldelijk aan de alarmbel. Frank Moreels : “Het is echter wel tekenend voor het huidige beleid dat de vakbonden weer niet gevraagd worden op dit overleg, niettegenstaande onze expertise ter zake!”

Bron;(abvv-btb) Bron Foto’s;(Lkw-Parkplatz_A_2_Raststätte_Lehrter_See_(2009) – Google Image – Jochen Teufel – Commons Wikimedia).

Reageren is gemakkelijker dan een vrachtwagen keren!